En uppdatering: kommentarer från er - bilder från mig.

  Något som är himla kul och som gör mig jättesugen på att skriva är att folk plötsligt har brörjat kommentera lite grand! Superkul, uppskattas verkligen :)
  När jag läste igenom inlägget om Min granne Totoro insåg jag dessutom hur mycket lite bilder piggar upp, så jag ska försöka bli bättre på att få med mer sånt. Nu ska jag skriva om det jag helt hade glömt av, strax tillbaka!
  Föresten tittar jag på Björn Bröder, den är supersöt!

Sunday morning.

  Att skriva dramamanus suger så stenhårt. Det var längesedan man utryckte något på det sättet. Typ femman.
  Så illa är det.

Min granne Totoro

  Äntligen har jag blivit befiriad från skogskanalerna!
  När jag vaknade i morse kunda jag överlyckligt konstatera att en ny tv inköpts och att vi numera har tillgång till fler kanaler än 1:an, 2:an, 4:an och 6:an, kanaler som genom åren dödat min lust för tv-tittande totalt. Så för tillfället har vi jättemånga eftersom man alltid får såna där prova-på-erbjudanden de första veckorna.

  Därför såg jag just en japansk anime-film, Min granne Tororo. Filmen handlar om en elvaårig flicka, Satsuki, och hennes fyraåriga lillasyster Mei. Flickornas mamma ligger på sjukhus och deras pappa jobbar ganska sent på kvällarna på ett universtet så ute på landsbygden, där de bor, klarar de sig ganska bra själva och med en gammal tants hjälp.
  En dag läser flickorna en sagobok om trollet Tororo och nästa dag träffar Mei på denna lurviga, säl-liknande, tjocka
varelse. 


Mei (längst upp) och Satsuki ligger och vilar på den stora, lurviga Totoro till-
sammans med flertalet andra små varelser. 

  Men när hon ska visa honom för sin pappa och sin syster kan hon inte hitta vägen, den verkar ha försvunnit, och förtvivlat faller hon i gråt eftersom hon tror att de inte tror på henne. Men hennes pappa övertygar henne om att de inte alls tror att hon ljuger och Satsuki blir nyfiken på att också träffa Totoro.
  Så fortskrider filmen med flertalet underliga möten med Totoro och hans mystiska katt-buss-vän (en "bussformad" katt som hoppar omkring och skjutsar barn och andra varelser hit och dit). Historien verkar vara lite smått Alice i underlandet-inspirerad och den är sjukt bra!
  Hela tiden fascineras jag av den otroliga fantasin som filmens skapelse måste ha krävt. Jag riktigt myser när jag ser den.


Kunde inte hitta
någon bättre bild,
men såhär såg i
alla fall buss-katten ut
:)

Fredagen.

Mcdonalds säger i sin reklam att Big Tasty är en del av julen. Trots att jag är naturare (om än fejk) så förstår jag inte logiken. Eller kanske är det just därför.
  Vad som däremot är en del av julen är min troligtvis blivande julkalender från The Body Shop. Det gör mig asglad. Tänk att få vakna varje morgon i 24 dagar och fy en ny produkt därifrån!
  Vilken tönt jag är som skriver om sånt här här.

  Så till viktigare saker.
  Igår var det julbak hos Sara! Dock var det bara jag och Sara som var seriösa. Oscar, iklädd ett minimalt bamse-förkläde med extra plast för extra spill, använde fel former så att pepparkakorna blev jättetjocka. Om inte Sara hade hindrat honom från att grädda  dem genom att "råka" kavla sönder dem hade resultatet blivit någon slags degis mjuk papparkaka.
  När Dani, Julia och Louise sedan hade gått hem (rätta mig om jag sa fel namn) såg jag, Sara och Oscar på en film. Den hette Patloon eller något sånt där och handlade om kriget i Vietnam vilket ju också innebär att den inte hade någon egentligen handling. Den var sjukt dålig, det var vi eniga om.
  När vi sedan kolla upp filmen och dess betyg måste det ha blivit något fel på Saras internetuppkoppling. Datorn informerades oss nämligen om att filmen vunnit 5 Oscars och varit nominerad till 9. 
 
  När jag sedan skulle ta bussen hem skjutsade Oscar mig till hållplatsen. Efter några mnuters snack om ingenting bestämmde jag mig för att kolla om bussen ens gick därifrån, vilket det visade sig att den inte gjorde. I smärre panik åkte vi därför till andra läget, från vilket den inte heller skulle gå, och i sekunden efteråt kom bussen åkande mot et tredje läge på andra sidan vägen. Klockan var mucho sent och jag ville inte ha några jobbiga omvägar så aningen stressad kan man ju lugnt säga att jag blev. Det hela slutade lyckligt och jag hann med bussen tack vare en rush över gatan och en snäll busschaufför.
   Hade jag missat den hade jag i och för sig ändå tvingat Oscar att skjutsa mig, men ändå.
 


En helt vanlig torsdag.

  Ledsen för lite dålig uppdatering! Mycket har hänt, inget nämnt inget glömt.

  Vad jag däremot kan berätta är att debatten som jag var så fruktansvärt nervös inför faktiskt gick okej. Det som framförallt glädjer mig är att den är över. Och vår svaga fråga, EMU, i vilken vi difinitivt inte ville debattera mot Lukas om, hanns inte med. Lättnaden är enorm.

  Strax efteråt inledes en mattelektion med en aningen luddig funktion från Kåres sida:
Ljudet från de som pratar om annat multiplicerat med antalet som pratar om annat plus ljudet från de som pratar om matte multiplicerat med antalet som pratar om matte är lika med en ljudnivå som går rakt in i örat. Typ. (Snodde bilden av Sara; http://minasnapshots.blogg.se/ )

  Efter detta inleddes ett ganska flummigt och virrigt elevrådsmöte. På gott och ont. Visst, seriositet uppskattas inte av alla med är nädvändig för effektiviteten. Under det här mötet rådde tyvärr en tydlig brist på det sistnämnda. Gillar ni mitt formella sätt att skriva? Det är tydligen igenkännbart.
  Aja, en sak som i alla fall var rolig var att jag och Nicole nu kommer jobba med att sammanordna en grupp som har till uppgift att behandla elevinflytande på skolan. Jag är faktiskt jättepepp!

  En anna, nästan ännu roligare sak, är att vi har sovmorgon till kl. 1 imorgon! Wiho! Så nu ska jag skriva klart ett dramamanusgrejs och ett naturkunskapsgrejs. Och avslutningsvis ska jag facebooka hela natten (, facebooka hela dan, facebooka hela natten, skrämma slag på halva stan!) !
  GODNAAAAAAAAAAAAAAATT.

Så kan det gå om man är kompis med Oscar...

"Sara:annaochsara.blogg.se säger:

Hola Oscar! Usted está grasa!

Oscar säger:

si!

"Sara:annaochsara.blogg.se säger:

Podemos aprender español sólo a través de esto!

Oscar säger:

si!

"Sara:annaochsara.blogg.se säger:

¿Está usted diciendo solamente "si" o usted o usted traducir?

Oscar säger:

desde el principio, me dijo que sí, pero ahora me di cuenta de que era un error fatal para hacerlo a la primera pregunta ... -.-

"Sara:annaochsara.blogg.se säger:

Y "grasa" no es ni siquiera una palabra difícil de entender ... Ya sabes, "grosse", en francés ...

Oscar säger:

¿Y esperas que pensar en no XD .. pero debemos cambiar el idioma español es tan clásico: P ¿Qué tal ... Chino?

"Sara:annaochsara.blogg.se säger:

Sí se ve cool! Si es así, pero necesitamos más ayuda que el google ... Carácter, tú sabes.What happens in "runda rummet", stays in "runda rummet"...!

  Efter två grupparbetslektioner och två timmar seg matte på vilka jag inte gjorde mycket mer än två uppgifter samt ett häfte med nationellaövningar var det dags att ta tag i projekt numero troi för dagen: Dramamanuset.
  Men efter två grupparbetslektioner och två timmar seg matte på vilka jag inte gjorde mycket mer än två uppgifter samt ett häfte med nationellaövningar är man antingen rejält trött eller extremt flummig. Idag var det tydligen alternativ nummer två som gällde.
 
  Vi satt i det runda rummet vid datorsalen (som är det bästa rummet någonsin för grupparbeten) och in kom Ferry för att snacka om något med naturkunskapen. Hur det sedan kom sig att han stannade kvar vet jag inte, men samtalet spårade ut och kretsade efter en kort stund om allt annat än naturkunskap. Vad kan jag av förklarliga skäl inte tala om här, och Ferry är högst sekretessbelagd. Det var i alla fall väldigt trevligt, men jag vet inte om jag vill att någon som råkar vara min lärare ska veta dessa saker om mig. Oavsett; det är nu försent.

  Vad som väntar i veckan vet ni redan om, och det är av högsta prioritering jag nu lämnar datorn för att dyka in i en bunt papper om den moderata integrationspolitiken. Eller just det; först och främst; sammanfattning av Flygaa Drakes inledning. Någon som läst och vet? Själv har jag varken läst eller vet.


/S

Helst av allt skulle jag bara vilja sova.

Tjo!
  Nu har jag just beställt mitt livs kärlek och förhoppningsvis infinner den sig i min garderob lagom till nyår.

Jag vet inte riktigt varför, men under de senaste dagarna har jag inte alls varit sugen på att blogga. Det är isåfall därför inläggen blir tråkiga och ointressanta. Även denna gången vet jag inte vad jag kan bidra med - så vi får se var vi hamnar.

  Den här veckan känns det som att jag har jättemycket i skolan, men när jag kikar i min kalender stämmer inte detta riktigt. Imorgon ska jag bara sitta kvar efteråt och jobba med drama-manuset och sedan är det bara den politiska debatten som väntar. Jag antar att det är min totalbokade onsdag som skrämmer livet ur mig. Så här ser den ut:

09:00 Jobba på naturkunskapen med gruppen.
10:45 Skolkonferens.
13:30 Bokcrikelträff
15:00 Ordna en del saker på Lings kansli.
18:00 Vernissage på Schillerska.

  Fullt upp alltså! Detta innebär att jag har lite saker att ordna tills dess, bl.a leta upp min gamla fysikbok om generatorer, läsa igenom dagordningen inför konferensen (jag gillar ordet "konferens"; det låter så vuxet, coolt!), skriva en sammanfattning av Flyga Drakes inledning samt samla ihop Ling-sakerna.
  Jag insåg just varför jag är lite halvt stressad (eller åtminstone borde vara, ni känner ju mig).

  Dessutom får jag absolut inte glömma debatten! Jag är jättesugen! Utifrån lottning är jag moderat och har riktat in mig på integrationspolitiken. Denna driver moderaterna med hjärna och har Sveriges ekonomi med utgångspunkt men ajaj, humanistiska är de i alla fall inte. Skriver säkert mer om det efteråt, just nu får jag ju inte utelämna några detaljer till motståndarna, haha!

  Okej; dags för att läsa igenom dagbordning samt plugga integrationspolitik!


Snick och snack i runda rummet.

Tjo!
  Just nu sitter jag, Oscar och Nicole i ett runt litet rum utanför datorsalen och arbetar på naturkunskapen. En gruppmedlem saknas dock, och det är Petra som just nu gottar sig i Egypten. Vi är otroligt avundsjuka!
  Hur det går för oss kan jag inte riktigt svara på, Oscar lyssnar på dålig musik på youtube, Nicole försöker förstå innebörden av sin text och jag, ja jag skriver ju här.

  Igår var jag på Grön tränarutbildning och jag somnade. Som tur var märkte ingen något, det hade varit väldigt pinsamt. Jag har föresten kanske redan skrivit om det här? Jag är så förvirrad.
  Anyway, det som är bra är att jag inte har något speciellt att göra tills imorgon och att jag ikväll ska beställa en jättefin klänning! Det gör mig lite gladare. Dessutom är det barngymnastik idag och det gillar jag. Nästa gång är det dock avlsutning, jag är lite nervös men det ska bli skönt med en paus! Sedan är det bara att vänta på pengarna... :)
  Jag har hittat två snygga väskor och ett par skor jag vill ha men det kommer säkert sluta med att jag köper något annat ändå.

  Men gud, nu trippade jag över modebloggs-gränsen kände jag, FÖRLÅT!

  Oscar lyssnar på en jättedålig version av Mr. Tambourineman, så nu måste jag överrösta honom med orginalet!
  Hejdå!
 
  "Stäng av så får du höra en bra låt" säger Oscar.
  EEEHHHH?!?!?!??!?!

  Nicole klagar. Dags att jobba...

.

  En för tillfället dödstrött Sara vill bara tacka en underbar Sara (http://minasnapshots.blogg.se/) för den fina headern och tio fantastiska timmar igår.
  Någonting säger mig att S & S är oslagbara.

JÄVLA BAJS.

Okej. Okej. Okej. OKEJ.

Okej, lugna ner dig Sara. NEJ MEN FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!

FAN JÄVLA HELVTES JÄVLA SKIT FY FAN VAD JAG BARA HATAR ALLT JUST NU. FAN FAN FAN FAN FAN.

Jag tror seriöst att jag börjar gråta.

HUR FAN ÄR DET MÖJLIGT? HUR I HELA JÄVLA HELVETES JÄVLA FUCKING FRIDEN ÄR DET MÖJLIGT???

HUR, HUR, HUUUUR?

DET KAN FAN INTE VARA SANT.

Jag överväger att ta livet av mig.

Jag tror jag spyr. JAG TROR JAG SPYR. FYFAN VAD JAG HATAR ALLT.
FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN.

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN äsch vad fan inte ens det här hjälper ju.

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHH. Herregud.

Jag sitter seriöst framför datorn och bara hyperventilerar. Och tänker att sånt här skit ju inte ska få förstöra vår fina lilal blogg. Och tänker att jag hatar världen över allt annat just nu och önskar att jag kunde självmordsbomba blogg.se's server.

Eller något i den stilen.

VAD I HELVETE VILL VÄRLDEN MIG??????????

Jag vettfan vad jag ska ta mig till. Jag vet inte om jag ska slå sönder min dator eller bara gråta (vilket jag i och för dig redan gör) eller bara gå och dränka mig själv i närmaste handfat.

Kanske skulle det pigga upp att riva sönder min jävla engelskabok? Som bara just nu förstör mitt liv.

FAN FAN FAN FAN FAN FAN. VAD FAAAAAAAAN ÄR DET HÄR. Varför i helvetes jävla skit händer MIG????

ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅHHHHHHHHHHHHH jag börjar typ gråta. Jag vill typ.... döda någon. Slå någon riktigt jävla hårt och skylla allt på denna.
Gärna gud, honom gillar jag inte.

NEJ MEN ALLTSÅ VAD I HELVETES JÄVLA IDIOTHELVETE VILL VÄRLDEN MIG?

Jag hade just skrivit en aslång, asbra (okej kanske inte, jag suger) text på fucking jävla engelska om min dag för att öve min hjärna inför imorgon då jag ska skriva en recension om en bok jag inte fattar någontin av och inte ens har läst KLART och inte heller kommer hinna läsa klart vilket bara allmänt kommer ge mig IG i engelska A eftersom jag är sämst redan nu bara på grund av att jag är så jävla cpstört korkad att jag tror jag spyr och okejdå, big deal, det var bara en liten skitig bloggtext men det får mig plötligt att inse hur jävla dåligt allt kommer gå imorgon och det faktumet ÄTER UPP MIG.

Just nu tycker jag JÄVLIGT synd om mig själv, ska ni veta. Jag skiter fullständigt i barnen i Afrika, blogg.se raderade just min asavancerade text och det gör mig jävligt, jävligt sur och jag VETTEFAN vad jag ska göra imorgon.

Gympa med mentor och övriga lärare!

  Idag var jag och Nicole på ett av Anna-Karins, vår idrottslärare, Box-pass. Varje onsdag är det olika pass som man får gå gratis på om man är Donner-elev, så jag och Nicole hoppade på.
  Det visade sig dock att detta inte var så vanligt bland elever, utan främst en lärar-grej. Så det blev vi och våra lärare som boxades, låg i plankan och hoppade över varandra. Och jobbigt var det!
  Men lärarna på Donner är så sjukt trevliga så det var inga problem, men nog var det kul att se dem boxas... särskilt i luften, haha! Och jag slog Chricke, min mentor, i en av övningarna. Självklart berodde det på att jag har kortare ben. Enligt honom då.

  När vi sedan skulle basta hände någon som jag fortförande är lite sur för. Någon fattig idiot-jävel snodde min duschcreme när jag bastade! Har människor inte råd att köpa egna HYGIENARTIKLAR eller? Usch på den personen.


 

Snö, avokado och social kompetens.

Jag är inne i någon slags avokado-period. Vad jag än äter kommer jag ständigt på mig själv med att tycka att avokado minsann verkar passa bra till. Så så blir det. Inte för att det skadar, men skulle jag ha följt min pappas principer skullde det inte ha varit hälsosamt alls.
  Dels för att avokado består av jättemycket fett (pappa tror inte på det där med "nyttigt fett"). Och dels för att man enligt pappa ska äta lite av varje, något jag är väldigt dålig på. Antingen så äter jag mycket av allt, eller så har jag, som nu, perioder då jag endast äter en sak.
  Men som vegetarian blir det lätt pasta med tomatsås om man är trött, och då är det ganska bra med något mer.

  Men skit i det.
  Nyss lyckades jag prata 2 minuter och 19 sekunder med min "plast-farmor" som jag inte träffat på flera år. Jag måste säga att min sociala kompetens ibland överraskar mig. (Klaga inte, jag försöker bara ge mig själv lite självförtroende.)

  Vilket flummigt inlägg!
  Oroa er inte, jag är väl medveten.

  En annan, väldigt viktig sak, är att det snöade idag. Det var inte mycket, det var inte länge och det la sig inte, men ändå!
  Jag blev liksom lycklig. Nu vill jag ha jul direkt!
  Apropå jul så ska vi i år åka ner till Lyon, vilket ska bli trevligt. Jag gillar Frankrike. Nu när jag tänker efter blir det tredje gången jag åker dit i år.

The quotation of today.

Idag gick en musikkille fram till vår biffiga naturkunskapslärare Ferry i datorsalen för att fråga vad buffel hette på engelska.
Musikkille: Du, vad heter buffel på engelska?
Ferry (hörde inte): Vad sa du?
Musikkille: Buffel.
(tystnad)
Musikkille: Alltså inte du! Utan vad det heter på engelska...

Tid för skit = tid för plugg? Nja.

  Det är ganska intressant hur man kan tänka att man ju har en hel helg på sig och därför kommer kunna plugga jättemycket och komma ikapp i allt och bara bli bäst. För det händer ju bara inte.
  Det verkar inte spela någon roll hur mycket tid jag har över för skitsaker, mer tid för plugg blir det ändå inte. I helgen hade jag ätnkt skriva lite mer på "brevet till mig själv", lite mer på dramamanuset, förbereda gymnastiken lite samt plugga all matte jag inte förstått de senaste månaderna.
  Jag kan meddela att inget av detta ännu har blivit gjort. Ännu säger jag, som om jag planerar att göra det. Som om jag på allvar tror att jag kommer sätta igång med det nu. Nej tack.

  Eventuellt tar jag tag i draman ikväll och förhoppningsvis kommer jag även ihåg gympalappar. Och just det, en till sak jag verkligen hade tänkt göra:
  Läsa ut min engelskabok och börja tänka över frågorna till den.
  Den tanken var faktiskt ganska seriös, då i fredags. Nu känns det väldigt avlägset att jag skulle ha lagt någon energi på att göra någon av sakerna jag planerat. Och jag förstår även varför, för så här i efterhand så låter det som ett ganska stort jobb.

Magont kan vara en effekt av för mycket fikande.

  Hej alla glada!

  Idag har jag mått dåligt som aldrig förr. Vaknade med magont utan dess like och detta har hittills inte släppt. Som om det inte vore nog var jag dessutom tvungen att spendera hela min dag på en ledarutbildning, något som på grund av ovanstående var näst intill outhärdligt.
  Väl på väg därifrån upptäcker jag till min förtvivlan att jag glömt mina nycklar, och mamma och Jacob är bortresta. Det är tur att man har en snäll morfar.

  Mycket mer finns inte att säga om dagen, men jag kan berätta lite om igår.
  
  Har man idrott på friskis finns ett stort plus. Pluset visar sig i form av bastun och det var i den vi spenderade hela vår lunchrast. Fem minuter innan matten insåg vi därför att vi hade väldigt bråttom, och var väldigt hungriga. Som tur var fick vi tillåtelse av Kåre att äta och sedan komma tillbaka men hoppa över rasten (så här i efterhand vill jag minnas att det inte ens blev någon) och vi lovade att skynda oss, men det tyckte inte Kåre.
  "Stressa inte." var hans råd, något som kändes mycket bättre att följa. Heja Kåre!

  Efter skolan skulle jag och Petra iväg till Kunskapsmässan men tydligen gällde en gruppbiljett bara för en person (logiskt!) så det blev till att fika i några timmar istället. Eftersom vi skulle träffa x antal personer för att se på bio senare var vi tyvärr tvungna att bege oss hemåt i tid, och direkt när jag kommit hem och dumpat min väska fick jag sticka iväg för att möta dessa. Vi satte oss och fikade (håll räkningen nu...) och inväntade de som ännu inte kommit.
  Filmen vi såg hette "Burn after reading" och var grym! Fast det var bara jag och Benjamin som tyckte det, Oscar tyckte att den var okej och resten hatade den. Därför gick vi för att göra kvällen mer värd för dessa genom att sätta oss och fika!

  Nej usch, att sitta vid datorn är inte skönt för min rygg. Jag har redan typ ryggskott eftersom jag, på grund av min mage, gått runt hela dagen och böjt mig (= puckelrygg!). Hoppas ni får ne trevlig kväll, själv ska jag ta det så lugnt jag bara kan för att inte riskera att sprängas eller liknande. 

På vift på tak och buss på vift.

  Idag klättrade jag och Branko ut på taket (till vilket man får tillgång på från kuddrummet) och blev självklart utelåsta av våra älskade vänner. Jag kan fortförande höra Saras hejdlösa gapskratt.
  Branko var dock skitkrajj och när Benjamin väl öppnade fönstret igen hoppade han tillbaka in så fort han bara kunde. Kvar blev jag att bedriva en av dagens många och intensiva kamper mot Karl, denna gången för att inte hamna ensam utanför. Förvisso gillade jag det, men själv? Nja.
 
  När jag sedan stack iväg till bussen missade jag den precis, varpå jag fick ta nästa. Inte för att jag inte hade gott om tid på mig, men klantarslet till busschaufför körde fel och missade Backaplan. Därför dumpade han dessa avstigare på andra sidan motorvägen. Jag undrar om de någonsin lyckades ta sig till Backaplan.

  Nej, nu ska jag skriva om vågkraft(fast jag tror bara jag skriver av det som står i häftet) och sedan se på Kingdom of Heaven, en usel film med snygg huvudperson som jag sett på alldeles för många gånger. Kanske kan en chokladmuffins eller två pigga upp.


Sjuk? Jag? Aldrig!

  Imorse vaknade jag med en stor röd finne mitt i pannan och så ont i halsen att jag lugnt kunnat ställa en diagnos på mig själv som innebar ledigt. Men nej, sånt går ju inte för sig.
  Jag var, med tanke på arbetslagsmötet, lite orolig över att vara hes, men eftersom jag var den enda vakna personen i huset och min spegelbild inte var särskilt inbjudande kunde jag inte testa det på någon. Detta visade sig som tur var inte stämma och mötet gick bra. Att låtsas att man inte är sjuk är det bästa sättet att bli frisk.
  Med drama-pjäsen gick det dessutom väldigt bra om man bortser från att jag var den enda som ansträngde mig för att vi skulle få någon färdigt. När jag lämnade mina kära medarbetare för ett kort mentorssamtal tog jag för givet att de skulle fortsätta därifrån tills jag kom tillbaka, men när detta en kvart senare inträffade hittade jag samtliga framför facebook.
  Datorsalen på Donner är farlig.

  Just nu nu har en man och en kvinna från medeltiden sex mot en trädstam på tv:n. Ser... inte så skönt ut. Eller hon är naken och... men gud! De är i en allmän trädgård, haha! Tänk om någon ser dem... Nej, jag har för mycket fritid. Nu ska jag sova.
  Förhoppningsvis funkar tekniken "nej-då-jag-är-inte-sjuk-det-går-över-strax" även imorgon, min hals känns minst sagt lite ringrostig. 

Mat&Dryck

  Idag har jag i princip ätit konstant.
  Så länge man går på Donner dröjer det inte mer än två timmar innan man äter lunch, vilket leder till att timmarna mellan frukost och dagens mittersta mål inte på långa vägar räcker för att göra en hungrig. Idag åt jag dock bara lite yoghurt (ny smak!) eftersom den vegetariska grönsaksgrytan, bestående av endast soyaprotein-bitar, haricorts-verts(som jag itne bryr mig att försöka stava, trots att jag läser franska) och överkokta morötter, inte så särskilt inbjudande ut.
  Detta ledde dock till att jag under den lilla pausen som ägde rum mellan matten och samhällen sprang iväg och köpte en bulle i caféet för att klara av dagens diskussion om svensk politik (samhällskunskap råkar vara mitt favoritämne, varför jag gör allt som står i min makt för att inte missa en enda sekund av det).
  Det pratades ordningsbetyg och Sahlins toblerone-incident. Ordningsbetyg är jag både för och emot, för eftersom jag anser att de elever som inte klara av att hålla sig hyfsat i skinnet både smittar andra med detta samt förstår för motiverade elever, men emot eftersom jag inte tror att ett tvång skulle göra elever som i dagens läge beter sig dåligt att bete sig bättre. Frågan är om vi vill göra det omöjligt för dem att bryta mot regler, eller få dem att inte vilja göra det?

  Efter dagens lektioner + lite städande (såhär i efterhand kan jag dock erkänna att jag mest höll i pappret med städregler och studerade detta, men jag ska trots allt baka på torsdag) var det dags för det jag längtat efter hela dagen, sushi! Dagens lärling var Jennifer, som såklart uppskattade denna japanska trend-rätt. Annette tyckte som vanligt bäst om soyan, men det är ju trots allt också en del av sushin och alla är vi olika.

  Till slut blev det till att fika med Gustav, men eftersom Förken Olsson var fullt vandrade vi omkring ett tag innan vi slog oss ner på ett fik jag bara varit på en gång innan med mamma. Caféet var great och det dröjer nog inte länge förens jag återvänder. Särskilt kan jag rekommendera ett te vid namn "Mammas Mirakel"!

En dag utan genvägar.

  Måndagar är såna dagar som man helst bara vilja sluta existera under.
  Särskilt när väckarklockan ringer och man tittar ut genom fönstret för att mötas av en smärre storm. Plus massa regn.

  Det tog ett bra tag innan jag slutligen vacklade upp ur sängen. Trots drygt nio timmar var jag alldeles för trött för att orka tänka på att måndagar innebär att franskaläxan ska vara klar, barngymnastik-grejerna packade och där även mina träningskläder, vilket självklart resulterade i att jag glömde allt. Förutom franskaläxan då, den hade jag gjort kvällen innan och hann i sista sekund innan jag sprang iväg till bussen skicka den till skolan intranät.
  När jag sedan var halvvägs framme vid busshållplatsen efter att ha klättrat ner för ett mycket blött berg insåg jag att jag glömt min mobil. Ni som känner mig förstår nog att jag självklart offrade min komma-i-tid-grej för att hämta den igen.
  Så efter att ha bestigit berget igen, halkat på x antal löv och precis hunnit med buss nummer två hade jag ganska bråttom att hinna med buss nummer tre som man faktiskt kan hinna byta till även om man tar buss nummer två (om någon alls förstod det där, skriv en kommentar och... eh.. .typ vinn något!).
  I motvind så stark att jag näst intill blåste bort försökte jag därför springa över bron och hann faktiskt med bussen.
  Men en riktigt skitig jävla morgon hade det varit.

  Franskan överlevde jag dock, och efter en lunch bestående av makaroner och lite currysås även draman. Fastställt är nu att vi i januari ska spela upp en pjäs som handlar om gossipgirl- och SATC-tjejerna och prisonbreak-killarna på Lost-ön, eller något i den stilen, varför jag på onsdag ska ägna min lediga tid åt att skriva manus.

  Och nu sitter jag här, självklart framför datorn, slutkörd efter inte bara skola utan även två och en halv timme barn gymastik och lite gymmande (okej, det var mest tv-tittande, men ändå!). Godnatt(jag har en hel engelskabok att läsa och recensera till nästa vecka!).

Arg.

  Jag läste just något som gjorde mig sjukt förbannad. Sverigedemokratisk ungdom skriver följande på sin hemsida angående svenska skolan:
"Dagens skola är en katastrof som bara blir värre och värre. Bristen på resurser är enorm. Mer pengar till skolan - skolan måste få kosta!"

Vaddå skolan måste få kosta?! Har inte alla barn i Sverige rätt till utbildning? Ska inte alla barn i Sverige ges möjligheten att nå upp till de krav som utbildning de vill ha kräver? Ska barn med rika föräldrar ha företräde till bättre skola än barn med fattiga? Inget barn väljer själv i vilken familj de ska födas, varför detta inte heller ska påverka deras möjligheter i livet.
Skola för ALLA, oavsett kön, hudfärg, etniskt ursprung, ekonomisk bakgrund eller sexuell läggning, ska vara en självklarhet i en demokrati.

Att svenska skolan behöver mer pengar håller jag fullständigt med om, men inte privat från barnens egna familjer.

Sedan är de emot homoadoptioner med argumentet att allla barn har rätt till en far och en mor. Barn har alltså rätt till en mamma och en pappa enligt alla normer, men inte till skola? Själv är jag för homoadoptioner, alla barn har rätt till föräldrar och det finns alldeles för många barn i världen idag som inte har detta. Enda anledningen till att barn med homosexuella föräldrar skulle bli mobbade (vilket är det vanligaste argumentet mot adoptionerna) är att det idag är så ovanligt, och enda sättet att bryta denna trenden är att tillåta det.

Nej usch, och detta parti växer alltså så det knakar... Vart är världen på väg?

NV1ANu har klassfotot kommit! Förutom att mig så blev det väl rätt bra? :D (Jag ser extremt skev och skeptiskt ut, tycker lite synd om mig själv. Alla andra blev ju bra!:O Faktum är att med blogg.se's urusla kvalitet ser jag näst intill... omänsklig (ni förstår nog vad jag menar, men jag vill ju inte "kränka" någon) ut. Jag lovar, eller hoppas i alla fall, att jag inte ser ut så i verkligen.)


En seg helg.

Igår var jag på min hittills andra ledar-utbildning och det känns redan som om jag gått minst 15.
Samma sak, om och om igen.
Samma problem, om och om igen.
Samma diskussioner, om och om igen.

Det regnar.
Jag är trött och borde plugga tangens, sinus och cosinus eftersom jag borde förstått mig på dessa för flera veckor sedan.
Undra om jag orkar promenera till pappa och hämta två brev.

Nästa vecka ska har jag nästan ingenting i skolan! Ska satsa på att läsa klart min engelskabok och börja förbereda the big presentation om den. Tråkig bara att jag är så dålig på engelska.

Jag håller föresten på att skriva ett brev till mig själv. Som jag ska läsa innan jag tar studenten. Vi skulle lämnat in dem för flera veckor sedan men jag gör hellre ett bra brev än ett halvkasst. Så när skrivlusten är på topp passar jag på att klottra lite här så länge.
Fast det är nästan roligare att skriva brevet, eftersom där jag där kan skriva precis vad jag vill. Jag lovade mig själv att skriva precis vad jag tyckte om precis vad som helst i det där brevet, och hittills tror jag att jag har lyckats.
Vi gjorde en liknande (för att inte säga exakt likadan) uppgift i sjuan. När jag sedan gick ut nian fick jag brevet, och till min stora besvikelse stod det saker i stil med "Hej jag heter Sara och är 13 år, jag bor i ett gult hus och har en katt.". Som om jag inte redan visste det.
Alltså: mer tyck&tänk den här gången!
Jag har redan skrivit ett och ett halvt A4, och jag har knappt börjat.

Det som dessutom är skönt med att skriva är att man inte ens behöver resa sig ur sängen. Jag tror jag ska se sista avsnittet av Vänner säsong två innan jag fortsätter.
Ha en trevlig dag!

.

Waaah, I'm back on track! Eller inte.
Eller åtminstone för den här dagen.

Inatt vann Obama det amerikanska presidentvalet, gratz till honom! Jag är inte särskilt insatt, men jag verkar vara den enda som oroar mig lite för om han får igenom hela den där grejen om att stänga USAs gränser för handel. Bara jag som tänkt tanken att Volvo och därmed Sveriga ligger lite illa till om detta inträffar?
Obviously.

Och en sak till om Obama. Han är svart, och klart det är på tiden att USA får sin förste svarte president, MEN:
I USA finns det 13 % svarta.
Och 50 % kvinnor.
Jag tycker inte att man kan prata om Obamas hudfärg som om det skulle ha större relevans i frågan om man inte tar hänsyn till detta. Visst är det ett jättestort och viktigt problem, men är inte sexism ett störra och dessutom mer globalt? Rasism existerar inte i hela världen utan främst i välfrädsstater. Att kvinnor har det sämre än män är ett problem i i princip samtliga länder i världen, Sverige och ett fåtal andra länder är näst intill undantag vad gäller den frågan då vi faktiskt har det väldigt jämlikt.
Hej jag är feminist! Nej, jag gillar inte den titeln, jag bara... tycker inte att man kan prata om hur viktigt det var för USA med en svart president och helt glömma bort att det vore ett ännu större steg med en kvinna på den posten.

Och så, till vad många av mina kära läsare (wow, nu låter det som att jag har värsta många!) väntat på!

Mitt lov i Stockholm! Det var underbart!
Fast jag orkar inte skriva i detalj vad som hände, men stort tack till Julia, Olivia, Emma, Åsa, Agnes, Ophelia, Maria, Sofia, Cooper och Ellen! :)

Time to analysera an askass pjäs vi såg idag, bye!

RSS 2.0