Lika som bär

Lika som bär


Eller hur?

Det är i alla fall is på mornarna i Göteborg

 Japp... När det i övriga delar av landet är full snöstorm får vi göteborgare nöja oss med is över vattenpölarna och vattenytan inne i hamnen. Alltid nått, med tanke på att isen inte kom förens i februari förra vintern. 
 
 Imorse roade vi oss med att testa isens tjocklek på lite olika sätt. Vi kastade stenar i olika stenar och såg om den krossade isen, fastnade i den eller studsade på den. Beroende på stenens storlek och hur hårt vi kastade hände det mesta. Vi gungade även båtar och bojar för att knäcka isen tills ett sällskap skrek till oss från andra bryggan och undrade om det var våra båtar. Japp, Carl ägde alla, sa vi, men det trodde de inte på.

 Efter kursen, som bestod av alldeles för mycket frågor och alldeles för få givande svar + extrema mängder frukt- och choklad-kola, åkte vi hem till mig. Vi åt middag, och kollade sedan igenom gamla bilder på oss. Sånt är alltid lika roligt!
 Sedan var det dags för natt-sjö-praktik! Det var kallt, lite läskigt, och ganska långtråkigt. Men fyndiga och fantasifulla som vi är lekte vi någon lek som nog mest kan liknas vid pictionary. Mycket skratt och fula streckgubbe-djur. 
 Jag började styra, medan Emma och Frida överlyckligt kollade på fyrblink. Som i extas skrek de att "det där är en ostprick!!!!!!!!!!" och "där är den där, jag-minns-inte-vad-den-heter, men jag har sett den i boken!!!!!!!!!"

 Mycket mer hände inte, och nu har jag iallafall skrivit ett inlägg :) /sara

Sjukjournal

 Eftersom min förkylning verkligen inte släpper (okej jag tar det inte lugnt, jag sover för lite, jag äter för lite c-vitamin m.m) kanske jag ska göra om bloggen till en tillfällig sjukjournal... :) Jag kan typ skriva hur många gånger jag hostat, eller hur många halstabletter jag ätit, eller... äsch. Det vore skittråkigt.

 Vi skiter i sjukgejset.... Istället kan jag berätta vad som just nu händer med vår underbara skola!
 C-huset, dvs all praktisk undervisning, är stängt eftersom alla lärare som arbetar där får någon mystisk ont-i-halsen-sjukdom. Det var till och med en lärare som dog i lunginflammation har jag hört :S
 Hittills har vi haft hemkunskapsteori hela terminen, vilket jag suger på för jag tycker det är Sveriges onödigaste ämne och när jag blir president ska jag avskaffa det (detta har jag även, kanske lite väl många gånger, råkat talat om för vår lärare). Nu har de löst det genom att cutta bort vår torsdags-sovmorgon och ge oss världens längsta raster mitt på dagen så att vi ska kunna ta oss till Önneredsskolan! Great idea. NOT.
 Syslöjden kommer bestå av stickning, stickning, och åter igen..; stickning. Jag hade gjort vadsomhelst för att ha syslöjd denna terminen istället... stickning kan la inte vara så svårt att höja sig i? Värre är det med hemkunskapsteori... 
 Bilden har blivit tilldelad salarna i paviljongen (även kallad lilla-bamba). Det ska nog gå okej, men "arbetsmiljön" där inne är äcklig som fan.
 Musik ska vi ha i skolans nybyggda sal (tror jag?). Ska bli spännande att se den! Höhö.
 Övriga lektioner som hölls i C-huset ska hållas i bamba, i cafét, på fritidsgården eller i lediga salar.
 Men hallå där! Då har ju folk ingenstans att vara på på rasterna! Men serni, det har de också tänkt på. De har smällt upp ett jättelikt partytält mitt på skolgården. Och byggt vad rektorn kallade "oaser" av konstgräs och bänkar. Great.
 Jag avlider.

 Det där var i och för sig en väldigt mild förklaring...
 Jag tycker att hela idén är helt sjuk. Visst kan det hända att det är ett allvarligt problem om de anställda på skolan inte mår bra av att undervisa i C-huset, men ärligt talat, det är en SKOLA vi går på! Eleverna borde prioriteras först och det är fan inte kul för oss nior som kanske gör allt vi kan för att höja oss i våra ämnen.
 Att ha haft hemkunskapsteori i en halv termin har definitivt minskat mina chanser till ett MVG, och det känns sådär. Teori i ett praktiskt ämne, ni hör ju själva, det är ju patetiskt. Hur fan ska vi kunna ha musik i en vanlig sal? Hur ska vi få tillgång till den uttrustning vi behöver? Eller ska vi helt enkelt läsa musik-historia tills jul? 
 Alla möjliga sovmorgonar har kortats av utan att vi fått någon som helst kompensation i form av tidigare dagar. Skolgården ser ut som skit och skolan kommer vara fullsmockad. Jag hatar Nya Påvelund.

 Dessutom, mitt i allt kaos med allmänt uttrymme, målar de om! Som om skolan inte redan är jävligt ful med sin mörkröda utsida och insida är vår trappuppgång nu ILSKET klarröd vilket ger mig migrän så fort vi ska ha lektion där. För att inte tala om de nya skåpen? Varför fick vi nya skåp?! Jo för att moppehjälmarna inte fick plats. MEN TRO FAN ATT DE NYA SKÅPEN INTE ÄR EN MILLIMETER STÖRRE! Nej istället har de investerat i tolv stycken särskilda "hjälmskåp". TOLV! Tror de själva på att enhet 2 kan dela på det eller? De måste skämta... Först till kvarn eller? Sjukt orättvist. (Tur man är tjej och kan ta till lite feministiska hjälpmedel).
 Och ni tror väl inte att skåpen är snygga eller? Ser sjukt 70-tal ut. Vinröda/trä. I något slags osymetriskt mönster sitter det blandat vinröda skåp med "träfärgade".
Seriöst det FULASTE JAG NÅGONSIN SETT.

image48

/SARA :@

RSS 2.0