Arg.

  Jag läste just något som gjorde mig sjukt förbannad. Sverigedemokratisk ungdom skriver följande på sin hemsida angående svenska skolan:
"Dagens skola är en katastrof som bara blir värre och värre. Bristen på resurser är enorm. Mer pengar till skolan - skolan måste få kosta!"

Vaddå skolan måste få kosta?! Har inte alla barn i Sverige rätt till utbildning? Ska inte alla barn i Sverige ges möjligheten att nå upp till de krav som utbildning de vill ha kräver? Ska barn med rika föräldrar ha företräde till bättre skola än barn med fattiga? Inget barn väljer själv i vilken familj de ska födas, varför detta inte heller ska påverka deras möjligheter i livet.
Skola för ALLA, oavsett kön, hudfärg, etniskt ursprung, ekonomisk bakgrund eller sexuell läggning, ska vara en självklarhet i en demokrati.

Att svenska skolan behöver mer pengar håller jag fullständigt med om, men inte privat från barnens egna familjer.

Sedan är de emot homoadoptioner med argumentet att allla barn har rätt till en far och en mor. Barn har alltså rätt till en mamma och en pappa enligt alla normer, men inte till skola? Själv är jag för homoadoptioner, alla barn har rätt till föräldrar och det finns alldeles för många barn i världen idag som inte har detta. Enda anledningen till att barn med homosexuella föräldrar skulle bli mobbade (vilket är det vanligaste argumentet mot adoptionerna) är att det idag är så ovanligt, och enda sättet att bryta denna trenden är att tillåta det.

Nej usch, och detta parti växer alltså så det knakar... Vart är världen på väg?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0