Därför ska du RÖSTA 7:e juni!

Den 7 juni 2009 är det val i 27 länder i Europa. I förra valet till Europaparlamentet röstade bara var fjärde person under 25 år. Om du är över 18 år kan du göra skillnad med din röst den 7 juni.


Vi behöver ett fräschare EU

De flesta som röstar i valet är över 50 år och medelåldern på våra parlamentariker är över 50 år. Vi vet att de som väljs till Europaparlamentet är erfarna - men har de rätt erfarenheter? Har de dina erfarenheter? Vi tror inte det. Om vi bara har deras erfarenheter får vi en fattig politik.


Din vardag förändras i Europaparlamentet

De flesta beslut i Sverige påverkas av beslut som tagits i EU. Att Ryssland bygger en gasledning över Östersjön, att Sverige ska införa fildelningslagen och direktivet IPRED eller att våra bussar är anpassade så att det enkelt går att ta sig på även för personer med funktionshinder - de är alla EU-beslut som påverkar din vardag. Även om Bryssel kan kännas långt borta så syns besluten tydligt här.


Någon kommer att rösta åt dig

Idag bestämmer en dryg tredjedel av Sveriges befolkning, de 38 procent som röstade förra gången, om vilka beslut våra politiker skall ta i Europaparlamentet. Det är ett problem för demokratin, det är ett problem för EU men inte minst för dig. Eller tror du att den där tredjedelen tycker precis som du? Om du inte använder din röst ger du den till någon annan


Kommentarer
Postat av: Mikael

BOJKOTA EU

EU är ett imperialistiskt projekt skapat av Europas mäktigaste kapitalister för att pressa tillbaka arbetarna. EU flyttar makten från Sveriges riksdag till Bryssel och utvecklas allt mer till ett Europas Förenta Stater. Med gemensam grundlag, valuta så tappar vi helt våran hanlingskraft.

Åter igen. VI SKA INTE RÖSTA DEN 7 JUNI

2009-05-02 @ 16:59:02
Postat av: Sara

Eller så är det PRECIS DÄRFÖR vi SKA rösta! För att förändra EU. Jag håller med dig, jag tycker att EU suger, men just därför tycker jag att vi ska rösta.

2009-05-03 @ 20:35:02
URL: http://annaochsara.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0