Den krångliga moppeturen

 I fredags skulle vi ta moppen till Emma, som bor i Örgryte. Det skulle därför bli en ganska lång och komplicerad väg från Långedrag, man måste nämligen åka in till stan, trassla runt lite där och sedan (förhoppningsvis) komma ut på andra sidan. Vi började planering redan på morgonen med att leta upp kartor på hitta.se. Kartorna angav självklart närmaste vägen för bil, och därmed ut på motorvägen. Med moppen får vi inte lov att åka på motorvägen, så vi skrev ut kartan och letade upp en egen väg.


 När vi väl hade packat klart allt åkte började vi åka, Sara skjutsade Anna som var livrädd. Allt går hyfsat bra tills vi kommer till Majorna, då vi av någon konstig anledning svänger in på en liten gata och hamnar helt fel i en vändzon. Vi stannar och diskuterar vart vi ska ta vägen, och hittar efter lite krångel ut till den rätta vägen igen.

 Nästa problem uppstår vid Järntorget. Vi hamnar på en gata där alla filer visar att man ska svänga till höger, men vi vill fortsätta rakt fram. Medans vi väntar på grönt ljus kommer Sara plötsligt på den briljanta, men förbjudna, idén att köra rätt över spårvagnsspåren till gatan framför. Hon sneddar fram framför några stillastående bilar och Anna skriker högt i protest, men vi hamnar i alla fall rätt. Sedan försöker Sara byta fil, för skojs skull, men det visar sig vara en bil i vägen och vi är riktigt nära att krocka.

 Vid heden glömmer vi ta till höger och hamnar nästan på motorvägen innan vi i sista sekund åker in på en parkering och vänder.

 Vid Korsvägen fattar Sara ingenting, men tack vare de långa köerna till bokmässan hinner Anna, med sitt enastående lokalsinne, förklara vägen.


 Efter totalt 50 minuter är vi stelfrusna men kommer fram utan att han varken vurpat eller krockat.


Kommentarer
Postat av: Cass

HAHA, lite som min och Linns resa till Kviberg ;D MOPPAR SUGER !

2007-10-02 @ 08:12:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0